ZOETE AARDAPPEL - GEITENKAAS - CHILI KORIANDER DRIZZLE

Smul van mijn zoete aardappel crisps + geitenkaas dip, koriander-chili drizzle. Een perfecte combinatie! - 4 personen

Loe Hauchecorne

12/29/2023

Komeet kok aan huis en catering - zoete aardappel met geitenkaasdip
Komeet kok aan huis en catering - zoete aardappel met geitenkaasdip
Ingrediënten
  • Zoete aardappelen, geschild en in dunne plakjes

  • Olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

Voor de Geitenkaas Dip:
  • 150 g geitenkaas

  • Zoete aardappel, gekookt en gepureerd

  • 1 bouillonblokje (groente of kip)

  • Zout en peper naar smaak

  • Citroensap naar smaak

Voor de Cilantro-Chili Drizzle:
  • Neutrale olie

  • Verse koriander, fijngehakt

  • Verse rode chili, fijngehakt

Instructies
  1. Zoete Aardappel Crisps: Verwarm de oven voor op 200°C. Leg dunne plakjes zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak in de voorverwarmde oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.

  2. Geitenkaas Dip: Kook de zoete aardappel en pureer deze. Verwarm de geitenkaas in een pan op laag vuur. Voeg de gepureerde zoete aardappel, een bouillonblokje, zout, peper en citroensap toe. Roer of blend goed tot alles goed gemengd en verwarmd is. Pas de smaak aan indien nodig.

  3. Cilantro-Chili Drizzle: Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een pan. Voeg fijngehakte koriander en rode chili toe. Laat de smaken op laag vuur infuseren.

  4. Serveren: Schik de zoete aardappel crisps op een bord naast de geitenkaas dip. Drizzle de cilantro-chili mix over de crisps en dip.

    Geniet ervan! Duik in deze verrukkelijke combinatie van zoete aardappel crisps en geitenkaas dip, op smaak gebracht met de frisse kick van cilantro en chili. Een waar genot voor de smaakpapillen!

Foodskomeet on Instagram