
ZOETE AARDAPPEL - GEITENKAAS - CHILI KORIANDER DRIZZLE
Smul van mijn zoete aardappel crisps + geitenkaas dip, koriander-chili drizzle. Een perfecte combinatie! - 4 personen
Loe Hauchecorne
12/29/2023


Ingrediënten
Zoete aardappelen, geschild en in dunne plakjes
Olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor de Geitenkaas Dip:
150 g geitenkaas
Zoete aardappel, gekookt en gepureerd
1 bouillonblokje (groente of kip)
Zout en peper naar smaak
Citroensap naar smaak
Voor de Cilantro-Chili Drizzle:
Neutrale olie
Verse koriander, fijngehakt
Verse rode chili, fijngehakt
Instructies
Zoete Aardappel Crisps: Verwarm de oven voor op 200°C. Leg dunne plakjes zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak in de voorverwarmde oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Geitenkaas Dip: Kook de zoete aardappel en pureer deze. Verwarm de geitenkaas in een pan op laag vuur. Voeg de gepureerde zoete aardappel, een bouillonblokje, zout, peper en citroensap toe. Roer of blend goed tot alles goed gemengd en verwarmd is. Pas de smaak aan indien nodig.
Cilantro-Chili Drizzle: Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een pan. Voeg fijngehakte koriander en rode chili toe. Laat de smaken op laag vuur infuseren.
Serveren: Schik de zoete aardappel crisps op een bord naast de geitenkaas dip. Drizzle de cilantro-chili mix over de crisps en dip.
Geniet ervan! Duik in deze verrukkelijke combinatie van zoete aardappel crisps en geitenkaas dip, op smaak gebracht met de frisse kick van cilantro en chili. Een waar genot voor de smaakpapillen!
