KROKANTE SPRUITJES - PARMEZAAN EN SPEK

Geniet van krokante spruitjes met parmezaan en spek, overgoten met balsamico - 4 personen

Loe Hauchecorne

12/29/20231 min read

Komeet kok aan huis en catering: krokante spruitjes met parmezaan en spek
Komeet kok aan huis en catering: krokante spruitjes met parmezaan en spek

Ingrediënten:

  • 500 g spruitjes, gehalveerd

  • 150 g spekblokjes

  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Balsamico glazuur (of balsamicoazijn verminderd tot een stroperige consistentie)

Instructies:

  1. Voorbereiding Spruitjes: Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de spruitjes en leg ze op een bakplaat.

  2. Krokant Spek: Bak de spekblokjes in een pan tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en zet opzij.

  3. Olijfolie en Kruiden: Drizzle de spruitjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Meng goed zodat alle spruitjes gelijkmatig bedekt zijn.

  4. Roosteren: Rooster de spruitjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

  5. Toevoegen van Spek en Parmezaanse Kaas: Haal de spruitjes uit de oven en meng ze met de krokante spekblokjes en geraspte Parmezaanse kaas.

  6. Serveren met Balsamico: Schik de krokante spruitjes op een serveerschaal en besprenkel royaal met balsamico glazuur of verminderde balsamicoazijn.

  7. Genieten maar! Serveer deze heerlijke krokante spruitjes als bijgerecht of als smakelijke snack, en laat je smaakpapillen verrassen door de perfecte combinatie van zoute spek, nootachtige Parmezaanse kaas en zoete balsamico.