Ingrediënten
16 kippenvleugels
3 limoenen, sap en zest
3 eetlepels verse gember, geraspt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels honing
Zout en peper naar smaak
Lente-uitjes, fijngehakt, voor garnering
Instructies
Voorbereiden van de Marinade:
In een kom meng je het limoensap, limoenzeste, gember, knoflook, sojasaus, sesamolie, honing, zout en peper. Roer goed tot alle ingrediënten goed zijn gecombineerd.
Marineren van de Kippenvleugels:
Plaats de kippenvleugels in een grote kom en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat elke vleugel goed bedekt is. Dek de kom af en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast (langer marineren geeft nog meer smaak).
Verwarm de oven voor op 200°C.
Roosteren van de Kippenvleugels:
Plaats de gemarineerde kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Halverwege de baktijd kun je de vleugels omdraaien voor gelijkmatige bereiding.
Serveren: Haal de kippenvleugels uit de oven en leg ze op een serveerschaal. Giet nog wat van de extra marinadesaus over de kip. Garneer met fijngehakte lente-uitjes.
Aan Tafel!
Serveer deze heerlijk gemarineerde kippenvleugels als een smaakvol hoofdgerecht of als verrukkelijke snack. Geniet van de Aziatische smaken van limoen, gember en look!



