AZIATISCH GETINTE KIPPENVLEUGEL

Gemarineerde kippenvleugels met limoen, gember en look, afgewerkt met lente-ui - 4 personen

Loe Hauchecorne

12/28/2023

Komeet kok aan huis en catering  - aziatische kippenvleugels
Komeet kok aan huis en catering  - aziatische kippenvleugels

Ingrediënten

  • 16 kippenvleugels

  • 3 limoenen, sap en zest

  • 3 eetlepels verse gember, geraspt

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel sesamolie

  • 2 eetlepels honing

  • Zout en peper naar smaak

  • Lente-uitjes, fijngehakt, voor garnering

Instructies

  1. Voorbereiden van de Marinade:

    In een kom meng je het limoensap, limoenzeste, gember, knoflook, sojasaus, sesamolie, honing, zout en peper. Roer goed tot alle ingrediënten goed zijn gecombineerd.

  2. Marineren van de Kippenvleugels:

    Plaats de kippenvleugels in een grote kom en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat elke vleugel goed bedekt is. Dek de kom af en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast (langer marineren geeft nog meer smaak).

  3. Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Roosteren van de Kippenvleugels:

    Plaats de gemarineerde kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Halverwege de baktijd kun je de vleugels omdraaien voor gelijkmatige bereiding.

  5. Serveren: Haal de kippenvleugels uit de oven en leg ze op een serveerschaal. Giet nog wat van de extra marinadesaus over de kip. Garneer met fijngehakte lente-uitjes.

    Aan Tafel!

    Serveer deze heerlijk gemarineerde kippenvleugels als een smaakvol hoofdgerecht of als verrukkelijke snack. Geniet van de Aziatische smaken van limoen, gember en look!